Countries covered: Russia and Global Market
Russian Cheese Market Research Report, produced by GLOBAL REACH CONSULTING, covers the following key products:
Specifically, the research aims to cover:
o World dairy and cheese production:
o World cheese trade;
World exports;
World imports;
o Market volume;
o Market value;
o Market share of imported products;
o Key market trends.
o Production volume;
o Production by cheese type;
o Geographical distribution of cheese production;
o Largest cheese producers;
o Key products:
Processed cheese;
Hard cheese;
Semi-hard cheese;
Brined cheese;
Soft cheese.
o Volume and value of imports;
o Key products imports:
Fresh cheese and curd;
Processed cheese;
Blue-veined cheese;
Grated and powdered cheese;
Other cheese.
o Volume and value of exports;
o Key products imports:
Fresh cheese and curd;
Processed cheese;
o Per capita cheese consumption;
o Consumption in rural and urban areas;
o Consumer preferences.
o Producer cheese prices;
o Retail cheese prices.
1. EXECUTIVE SUMMARY
1.1. Key Research Areas
1.2. Methodology
1.3. Management Summary
World Cheese Market
Russian Cheese Market
Domestic Cheese Production
Russian Cheese Imports
Russian Cheese Exports
Cheese Consumption
Cheese Prices
2. DEFINITIONS
2.1. French Classification
2.2. Classification by Production Method
2.3. Classification by Moisture Content
3. RUSSIAN ECONOMY DEVELOPMENT AND FORECAST FOR 2012-2015
3.1. GDP
3.2. Industrial Production Index
3.3. Foreign Trade
3.4. Forecast of Economy Development for 2012-2014
4. WORLD CHEESE MARKET
4.1. World Dairy and Cheese Production
4.2. Geographical Distribution
4.3. World Cheese Trade
4.3.1. World Exports
Export Trends
Geographical Distribution
4.3.2. World Imports
Import Trends
Geographical Distribution
5. RUSSIAN CHEESE MARKET
5.1. Market Value
5.1.1. Cheese Retail Sales
5.1.2. Geographical Distribution of Cheese Sales
5.2. Market Volume
5.3. Share of Imported Products
5.4. Peculiarities and Prospects of Russian Cheese Market
6. DOMESTIC CHEESE PRODUCTION
6.1. Total Production
6.1.1. Production Trends
6.1.2. Production Structure by Products
6.1.3. Geographical Distribution of Cheese Production
6.1.4. Leading Cheese Producers
6.1.5. Sales Revenue
Revenue Trends
Geographical Distribution of Sales Revenue
6.1.6. Investments
Investments Trends
Investment Structure
Geographical Distribution of Investments
6.2. Key Products
6.2.1. Processed Cheese
Production Trends
Geographical Distribution of Production
Largest Producers
6.2.2. Hard Cheese
Production Trends
Geographical Distribution of Production
Largest Producers
6.2.3. Semi-Hard Cheese
Production Trends
Geographical Distribution of Production
Largest Producers
6.2.4. Brined Cheese
Production Trends
Geographical Distribution of Production
6.2.5. Soft Cheese
Production Trends
Geographical Distribution of Production
Largest Producers
7. RUSSIAN CHEESE IMPORTS
7.1. Total Imports
7.1.1. Import Trends
7.1.2. Imports by Product
7.1.3. Geographical Distribution of Imports
7.1.4. Producers
7.1.5. Importers
7.2. Key Products
7.2.1. Fresh Cheese and Curd Imports
Import Trends
Geographical Distribution Imports
7.2.2. Processed Cheese Imports
Import Trends
Geographical Distribution of Imports
7.2.3. Blue-Veined Cheese
Import Trends
Geographical Distribution of Imports
7.2.4. Grated And Powdered Cheese Imports
Import Trends
Geographical Distribution of Imports
7.2.5. Other Cheese
Import Trends
Geographical Distribution of Imports
8. RUSSIAN CHEESE EXPORTS
8.1. Total Exports
8.1.1. Export Trends
8.1.2. Geographical Distribution of Exports
8.1.3. Exports by Product
8.1.4. Producers
8.2. Key Products
8.2.1. Fresh Cheese and Curd
Export Trends
Geographical Distribution of Exports
8.2.2. Processed Cheese
Export Trends
Geographical Distribution of Exports
9. CHEESE CONSUMPTION IN RUSSIA
9.1. Per Capita Cheese Consumption
9.2. Consumption in Rural and Urban Areas
9.3. Consumer Preferences
10. CHEESE PRICES
10.1. Cheese Producer Prices
10.1.1. Hard Cheese
10.1.2. Processed Cheese
10.1.3. Other Cheese
10.2. Cheese Retail Prices
10.2.1. Hard and Soft Rennet-Set Cheese
10.2.2. Processed Cheese
10.2.3. National and Feta Cheese
APPENDIX 1. FEDERAL SUBJECTS OF RUSSIA
ABOUT GLOBAL REACH CONSULTING (GRC)
Ожидается, что в течение прогнозируемого периода (2022-2027 годы) рынок будет демонстрировать среднегодовой темп роста более 8%. Модульное строительство "уводит" большую часть этапа строительства за пределы строительной площадки, а также для строительства этого типа сооружений требуется значительно меньше времени. В 2020 году в пик пандемии covid-19 сильно вырос спрос на больницы и койки на основе модульных конструкции. Именно это в глобальном масштабе стимулировало спрос на данные конструкции. Растет спрос на модульные конструкции со стороны строительной отрасли в странах Азиатско-Тихоокеанского региона, однако эксперты опасаются, что высокая стоимость логистики будет препятствовать росту изучаемого рынка.
По данным «Анализа рынка медицинских технологий (MedTech) в России», подготовленного BusinesStat в 2023 г, объем этого рынка в стране в 2018-2022 гг вырос более чем в 4 раза: с 3,9 до 15,9 млрд руб. Рынок медицинских технологий сумел значительно вырасти на пике пандемии, а в 2021 г продолжил развиваться высокими темпами. Важно отметить, что рост спроса на технологические медицинские решения происходил во всех сферах их использования: в частном, коммерческом и государственном секторах.
По данным обзора "Экспорт и импорт серной кислоты в России", подготовленного BusinesStat в 2023 г, Россия является нетто-экспортером серной кислоты, то есть из страны больше вывозят продукции, чем ввозят на ее территорию. По итогам 2022 г объем чистого экспорта составил 361,5 тыс т. При этом наибольший объем экспортных поставок был осуществлен в январе – 45,9 тыс т. Минимальный объем зафиксирован в марте – 12,0 тыс т.